24/12/2011

Deel je dromen | Helmi van Doorn: ‘Mijn droom is het winnen van de Gouden Giraffe’

Dromen. Ze geven je een doel en brengen je naar wie of wat je wilt zijn. In ons evenementenvak hebben we al vele dromen mogen verwezenlijken, maar dromen kun je nooit genoeg… Met 2012 in het vooruitzicht hebben wij als redactie van High Profile inspirerende personen gevraagd naar hun dromen. En de vraag: wie of wat geeft jou de inspiratie tot dromen? Komende week delen verschillende branchegenoten hun dromen, laat je inspireren en droom!

Helmi van Doorn, eigenaresse van evenementenbureau De Wereld van Sophie is aan zet en deelt haar dromen.

Dromen-HelmivanDoorn_blog

Wat is jouw droom?
'Genomineerd worden of zelfs het winnen van een gouden giraffe…..Dit zou een mooie bevestiging zijn dat we met De Wereld van Sophie creatief en goed bezig zijn. Voor mezelf is het dan een mooi schouderklopje en extra motivatie om op dezelfde weg door te gaan de komende jaren.

De Wereld van Sophie is een kleine, relatief nieuwe speler in de branche. Wij hebben niet de mogelijkheden om tekstschrijvers, marketeers of communicatiemedewerkers in te huren, wij doen alles helemaal zelf. En hoewel ik wel hoor en merk dat we creatieve, mooie en vooral eigen concepten bedenken, is officiële bevestiging hiervoor altijd leuk! Ik geloof er eigenlijk wel in, we staan voor wat we doen!'

Wie geeft jou inspiratie tot dromen en waarom?
'Wie: Studenten. Sinds dit jaar geef ik een aantal uur per week les aan Fontys ACI Hogeshcool IEMES (international events music & entertainment studies). Ik heb gemerkt dat de studenten niet alleen van mij leren, maar ik ook zeker andersom van hen. Het inspireert mij voor mijn vak, geeft een andere kijk en een andere visie vanuit die generatie. Daarnaast is het ook gewoon de kennisoverdracht die inspireert. De studenten denken nog niet in beperkingen, zitten vol dromen en het is fijn om ze te kunnen stimuleren en helpen deze uit te laten komen.

Leef-je-droom_blogWat: Dromen hebben mij altijd verder gebracht. Al mijn hele leven doe ik niet anders dan dromen. Maar daar laat ik het niet bij; ik ging en ga altijd tot het uiterste om mijn dromen te verwezenlijken. Niet voor niets heb ik het concept Leef je Droom bedacht, waarin gasten hun dromen voor één keer kunnen waarmaken. Als ik een droom heb, of een keuze moet maken, vraag ik mijzelf altijd af: ‘Wat kan mij dit brengen, leren?’.

Veel mensen denken direct in beperkingen en tegenvallers, zo lang je dat doet kan je dromen niet waar maken. Ga er altijd vol voor en stel je alleen die ene vraag: wat is nou het ergste wat je kan overkomen? Meestal valt het antwoord op die vraag wel mee. Dus blijf altijd dromen, blijf bezig om je dromen te laten uitkomen. Dat geeft energie, motivatie en voldoening. Zelfs als het niet helemaal lukt, brengt het je toch altijd weer verder of op een ander pad en dat blijft altijd mijn inspiratie tot dromen.'

Welke droom durf jij waar te maken in 2012?
'Nog meer balans tussen privé en werk… Vaker dingen durven loslaten en vertrouwen op het mooie team van De Wereld van Sophie dat er nu zit. Hoe moeilijk dat loslaten soms ook is, het moet… op die manier kan ik beter mijn werk doen. Door de rust en tijd die ik dan heb, kan ik tot mooiere en creatieve events bedenken. En uiteraard ook de tijd privé gebruiken ter inspiratie, want dat is nog altijd iets waar ik in geloof. Meer tijd nemen voor ontspanning ook tijdens werkdagen, of vaker op reis of op een andere plek zijn. Dat geeft zoveel ruimte in je hoofd en brengt je zoveel verder en daarmee ook je bedrijf en dus de concepten en events.'

Helmi van Doorn
De Wereld van Sophie

Lees ook:
Deel je dromen | Stijn Oude Vrielink: ‘Dromen activeren emoties en gedachten’ »
Deel je dromen | Maarten Hogenhuis: ‘Mijn droom is net gestart!’ »
Deel je dromen | Erick Verlee: 'Het opzetten van nieuwe projecten om de klant nog breder van dienst te zijn' »
Deel je dromen | Berend Bouwman: ‘Samen leren en elkaar inspireren’ »

 

Geplaatst door redactie om 2:00 pm in Geen categorie | Permanente link

laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.